Sitemap Site Map

Vicisitudinile

Adversităţi
Ca toate fiinţele vii, plantele pot fi atacate de paraziţi sau boli, deci nu trebuie să vă miraţi dacă acest lucru se va întâmpla şi plantelor voastre; important este să se intervină la momentul oportun, înainte de a se produce daune ireparabile.

Atunci când observaţi o plantă cu probleme de sănătate, înainte de toate fiţi atenţi să nu confundaţi simptomatologia cauzată de diverse dezechilibre fiziologice (stres hidric, pământ neadecvat, lumină sau căldură nepotrivită etc.) cu bolile de origine vegetală (provocate de ciuperci sau bacterii) sau animală (cauzate de insecte, acarieni sau viermi). Un diagnostic corect este extrem de important, deoarece îngrijirea va fi diferită şi raportată la cazul respectiv. Numai experienţa şi observarea plantelor, împreună cu studierea patologiei vegetale, ne vor putea ajuta să ne orientăm în lumea bolilor plantelor.

În cazul suferinţelor grave care nu sunt bine identificate, este recomandat să apelaţi la specialişti (horticultori), pentru a avea un diagnostic sigur şi a primi informaţii despre cele mai potrivite metode de combatere. Se recomandă ca planta “bolnavă” să fie atent urmărită, să se noteze simptomele, daunele produse şi organele care au fost atinse (flori, tulpini, frunze, rădăcini). Prezentaţi-vă la examinare cu o mostră cât mai completă posibil (dacă este vorba de insecte, încercaţi să capturaţi atât larvele cât şi adultul).

În articolele care urmează veţi găsi o scurtă descriere a paraziţilor şi a bolilor mai frecvente ce se pot întâlni la plantele de apartament, împreună cu remediile cele mai eficace cu care le puteţi combate.Vicisitudinile
5.0 din 5 bazat pe 1 vot

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine