Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru afide
Aţi mai putea fi interesaţi şi de: afida , afidele , ardei , safir , agave sau arcade !

Primăvara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Se pare că plantele simt sosirea primăverii cu mult înaintea noastră. Exact când noi începem să ne gândim să renunţăm la hainele grele de iarnă, dintr-o dată, în dimineţile încă reci şi umede de februarie sau martie, plantele de apartament încep a-şi dezveli mugurii proaspeţi, necesitând îngrijiri şi o atenţie deosebită.

Ageratum

Agerato

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Plantă uşor de cultivat, Ageratum are frunze caracteristice în formă de inimă şi inflorescenţe de forma unei perniţe de culoare albastru-deschis. Este foarte bună pentru a înviora aspectul jardinierelor de pe balcoane sau de la ferestre. Sunt specii care ajung la 60 cm înălţime.

Bauhinia

Bauinia

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Bauhinia cuprinde arbori şi arbuşti cu frunze mereu verzi sau căzătoare, în funcţie de specie sau de zona de cultivare. Răspândite în toate regiunile tropicale, au ramuri mai mult sau mai puţin spinoase, din lemn dur şi flori alterne, simple şi adesea bilobate.

Berberis

Dracilă

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Gen care cuprinde circa 450 specii de plante cu aspect arbustiv, spinoase, cu frunze mereu verzi sau căzătoare, originar din zonele boreale, din Africa de Nord şi tropicală şi din America de Sud. Preferă soluri stâncoase, în zonele montane.

Bletilla

Bletila

Articole

Îngrijire plante de apartament
Bletilla striata este originară din Asia Orientală şi este singura specie cultivată dintr-un grup de orhidee uşor de recunoscut. Este o orhidee cu frunze căzătoare, care are o perioadă de înflorire lungă; bobocii apar în iunie-iulie şi se deschid treptat în iulie-august; florile sunt roz intens cu marginea superioară purpurie; apar reunite în grupuri de 10-12 pe fiecare tulpină.

Bolile provocate de paraziţi animali

Articole

Tehnici de cultivare plante
Păduchii sunt mici insecte de culoare neagră, galbenă, roz sau verde care trăiesc în colonii numeroase şi se hrănesc cu seva plantei. Coşenilele sunt foarte răspândite în cazul plantelor de apartament, dar pot infesta şi multe specii suculente.

Bougainvillea

Buganvilea

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Originară din Brazilia subtropicală şi cultivată în mod obişnuit în regiunile de coastă mediteraneene, speciile genului Bougainvillea prezintă tulpini şi ramuri lemnoase şi spini ascuţiţi la maturitate, în vârful ramurilor se dezvoltă inflorescenţe în formă de racem compus, cu flori mici înconjurate de bractee subţiri ca hârtia.

Bouvardia

Buvardia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Bouvardia cuprinde circa 30 de specii de plante originare din regiunile tropicale şi subtropicale ale Mexicului şi Americii de Sud. Speciile cultivate în mod obişnuit în apartament sunt arbuşti mici, permanent verzi, cu flori destul de atrăgătoare, colorate diferit în funcţie de specie şi în general parfumate. Tulpinile sunt lemnoase şi foarte ramificate, iar frunzele sunt netede, de un verde strălucitor.

Browallia

Floarea de safir

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originare din America de Sud, Browallia sunt plante optime pentru cultivarea în apartament. Marea majoritate sunt specii perene, dar sunt tratate ca şi cele anuale, deoarece înfloresc în anul însămânţării.

Calceolaria

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Numele genului derivă din latinescul Calceolus, care înseamnă papuc sau pantofior, referindu-se la forma florilor. Sunt plante anuale, bienale sau perene, originare din America Centrală şi de Sud. Speciile bianuale înfloresc la un an după ce au fost semănate şi trebuie scoase după înflorire.

Caladium

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Caladium cuprinde 7 specii perene originare din America se Sud. Se disting şi sunt preferate ca plante de apartament datorită culorii vii şi efectului decorativ al frumoaselor frunze sagitate, cu aspect asemănător hârtiei. Există hibrizi numeroşi, fiecare cu o coloraţie proprie, particulară, a frunzelor.

Calendula

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
În antichitate florile de calendula erau folosite în scop terapeutic. Originară din Europa de Sud, această plantă este folosită pe larg la aranjarea bordurilor, în răzoare şi în grădini, pentru a umple jardinierele de pe pervazul ferestrelor sau vasele ornamentale.

Boli provocate de animale

partea 2

Articole

Tehnici de cultivare plante
Sunt foarte răspândite pe plantele-arbuşti şi arbori, dar atacă şi multe specii erbacee şi suculente. Ca şi păduchii de plante, înţeapă şi sug seva plantelor, pot transmite viroze şi pot favoriza dezvoltarea mucegaiului şi a ruginei-frunzelor.

Conophytum

Conofitum

Articole

Îngrijire plante de apartament
Conophytum este un gen de plante cărnoase originare din zonele aride ale Africii de Sud; sunt plante fascinante, care se cultivă pentru aspectul frunzelor; acestea sunt îngrămădite, cărnoase şi rotunjite, fuzionate două câte două pentru a forma o inimă; culoarea poate varia de la gri-verzui la albastru.

Fittonia

Fitonia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Fittonia este o plantă cu aspect încântător, originară din pădurile pluviale ale Americii de Sud; se cultivă pentru frunzele ornamentale, împodobite cu dungi, şi pentru aspectul său extins, dar de mică înălţime.

Guzmania

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originară din jungla vestului Indiei şi din regiunile nord - vestice ale Americii de Sud, Guzmania este un gen care cuprinde peste 120 de specii permanent verzi, în mare parte epifite, aparţinând familiei Bromeliacee. Frunzele lungi şi înguste formează o rozetă tipică, iar în partea bazală sunt arcuite şi suprapuse, formând astfel o cavitate care reţine apa.

Hedera

Iedera

Articole

Îngrijire plante de apartament
Aceste plante decorative căţărătoare, permanent verzi, cresc rapid şi pot fi foarte longevive. Genul Hedera nu cuprinde multe specii, însă acestea au dat naştere la nenumărate varietăţi cu frunze diferite ca forme şi dimensiuni: de la frunze romboide minuscule la frunze mari în formă de stea, cu vârfurile alungite; chiar şi culoarea variază de la verde la auriu, argintiu, galben, crem şi gri.

Hibiscus

Trandafirul japonez

Articole

Îngrijire plante de apartament
Trandafirul japonez (sau de China) în mediul natural, genul Hibiscus este prezent cu peste 300 de specii care pot avea aspect de copăcel, arbust sau erbaceu, fiind plante anuale sau perene. În apartament se cultivă speciile perene şi anuale tip arbust cu aspect de tufă; creşterea tulpinilor se ajustează prin scurtări oportune.

Lithops

Litops

Articole

Îngrijire plante de apartament
Numele acestor plăntuţe suculente originare din Africa de Sud înseamnă "pietre vii". Sunt constituite dintr-o singură pereche de frunze unite, cărnoase şi rotunjite, inserate pe o scurtă tulpina subterană; formează astfel un corp unic, gros, care seamănă perfect cu o piatră.

Mimosa

Mimoza senzitivă

Articole

Îngrijire plante de apartament
Mimosa pudica este o plantă frumoasă care nu trebuie confundată cu Acacia dealbata, care produce flori galbene. Are un frunziş delicat, penat şi flori roz, rotunde şi pufoase. Atingând cu delicateţe frunzele, acestea se îndoaie, înconjurând peţiolul care la rândul său se îndoaie în jos.

Verbena

Urzicuţă, verbină

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul cuprinde circa 250 de specii răspândite în special în regiunile temperate şi tropicale ale continentului american. Plante cu aspect de tufă, cu frunze dinţate şi lanceolate, speciile de Verbena produc, la începutul verii, nişte flori parfumate, viu colorate, reunite în inflorescenţe apicale.

Viburnum

Călin

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul cuprinde peste 150 de specii de arbuşti cu frunze căzătoare, semiperma-nente şi veşnic verzi, plante cultivate pentru frunzişul lor frumos colorat toamna (la cele cu frunze căzătoare), pentru flori, câteodată şi pentru fructe.

Viola

Pansea, trei-fraţi-pătaţi, toporaşi

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Acest gen cuprinde un mare număr de specii, printre care cunoscuta pansea de grădină şi numeroşi hibrizi derivaţi din Viola tricolor şi cunoscute ca Viola x wittrockiana. Florile catifelate, în culorile şi nuanţele cele mai variate, sunt plate şi formate din 5 petale rotunjite.

Weigela

Veigela

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul are 12 specii de arbuşti cu frunze căzătoare, originari din Asia orientală, cultivaţi pentru florile lor în formă de pâlnie sau campanulate, care se desfac, izolate sau adunate în corimb, la sfârşitul primăverii şi începutul verii.