Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru apartament

Fun Design Timişoara

Bine aţi venit

Pagini

Meniu principal
Este aproape imposibil să ne închipuim un apartament călduros şi primitor, fără o prezenţă verde pe o etajeră, un colţişor de plante, un balcon amenajat după propriile gusturi. Fiecare dintre noi poate să-şi amenajeze în casă o mică oază personală. Creşterea şi îngrijirea plantelor este, pe lângă o petrecere plăcută a timpului, şi un motiv de preocupare în ceea ce priveşte corectitudinea cu care facem acest lucru. Acestea schimbă ambianţa locuinţei, făcând-o mai umană. Ele pot fi foarte recunoscătoare dacă au primit o îngrijire bună.

Iarna

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
S-ar crede că iarna este o perioadă de repaus şi deci de linişte pentru aproape toate plantele, chiar şi pentru acelea care necesită îngrijire în această perioadă; lucrurile nu stau însă tocmai aşa. Chiar dacă “dorm”, plantele sunt vii şi prin urmare expuse riscului vătămărilor din partea diferiţilor factori sezonieri.

Abutilon

Pristolnic

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originari din zonele tropicale şi subtropicale ale Americii Meridionale, pristolnicii sunt arbuşti viguroşi care cuprind peste 100 de specii; dacă se cultivă în ghiveci, cresc până la 1,5 m înălţime. Prezintă multe ramuri subţiri şi frunze cu margini crestate adânc, asemănătoare cu cele ale paltinului.

Articole cu şi despre plante

tot ce trebuie să ştiţi despre flori şi plante

Pagini

Meniu principal
Extindeţi-vă cunoştinţele. Citiţi atât despre modul de îngrijire al plantelor de apartament, balcon şi de grădină sau învaţaţi câteva tehnici de cultivare cât şi despre calendarul lucrărilor sezoniere şi morfologia platelor.

Plante de apartament

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagină internă

Articole cu şi despre plante
Este un fapt bine ştiut, că şi cea mai banală plantă poate transforma apartamentul într-un cămin primitor şi cald. Un colţ, o floare, o prezenţă verde te face să te cuprindă senzaţia de plăcut când intri pe uşă. Dacă tot fac parte din viaţa noastră de zi cu zi, de ce să nu învăţăm cum să le îngrijim? Cele mai simple trucuri le vor transforma în frumuseţile şi mândriile apatamentului nostru.

Primăvara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Se pare că plantele simt sosirea primăverii cu mult înaintea noastră. Exact când noi începem să ne gândim să renunţăm la hainele grele de iarnă, dintr-o dată, în dimineţile încă reci şi umede de februarie sau martie, plantele de apartament încep a-şi dezveli mugurii proaspeţi, necesitând îngrijiri şi o atenţie deosebită.

Cum orientăm plantele

Articole

Tehnici de cultivare plante
Odată aleasă poziţia plantelor în apartament, trebuie să le orientaţi totuşi permanent către sursa de lumină. Dar atenţie: de cele mai multe ori soarele încălzeşte prea mult, chiar dacă razele sale traversează întâi geamul, provocând numeroase probleme plantelor şi frunzelor, motiv pentru care este indicat să nu le expuneţi direct la soare în cazul în care nu există indicaţii explicite pentru aceasta.

Vara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Vara este perioada anului în care plantele sunt în plină şi viguroasă dezvoltare, amplificându-se toate funcţiile primare ale ciclului vegetativ, în primul rând cele referitoare la formarea organelor reproducătoare. Într-adevăr, pentru majoritatea plantelor acest anotimp reprezintă perioada de înflorire maximă şi de transformare a florilor în fructe, conţinând seminţele din care se vor naşte noile plante.

Cum aranjăm plantele?

Articole

Alte articole
Când încercăm să amplasăm diferite plante de apartament este important să reuşim a obţine asortarea formelor şi culorilor. Acest lucru se poate realiza aşezând câteva ghivece mari cu plante de dimensiuni importante cum ar fi Ficus elastica, Dieffenbachia picta sau Howea forsteriana în spatele celor mai mici, cu specii de talie mai modestă, dar care au frunze colorate.

Toamna

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Frecvent clima suferă variaţii anuale neprevăzute, astfel încât uneori devine greu de stabilit limita dintre anotimpuri. Aceasta se întâmplă mai ales la trecerea de la vară la toamnă, care pentru plante reprezintă o fază extrem de critică. În această perioadă diminuă funcţiile vitale, deoarece plantele bienale sau perene se pregătesc pentru repausul de iarnă.

Adiantum

Părul Maicii Domnului

Articole

Îngrijire plante de apartament
Datorită aspectului său extrem de graţioşi, Părul - Maicii - Domnului este una dintre plantele de apartament cele mai cunoscute; fiind totuşi o plantă foarte delicată necesită, pentru a obţine rezultate bune, o îngrijire care, deşi este simplă, are reguli exigente şi precise. Este o ferigă care prezintă un frunziş delicat, constituit din multe frunzuliţe triunghiulare reunite pe rămurele mlădioase.

Pesticidele

Articole

Accesorii
Este util să procuraţi un pesticid pentru plante pe care să îl puteţi aplica la primul semn de boală. Majoritatea pesticidelor sunt diluate cu apă, fiind astfel pregătite pentru a stropi plantele cu ele; totuşi, puteţi să le găsiţi diluate, dar sub formă de aerosoli.

Îngrijirea plantelor pe timp de iarnă

Articole

Alte articole
Este aproape imposibil să intrăm într-un apartament şi să nu remarcăm pe o măsuţă sau pe pervaz o prezenţă verde. Varietatea speciilor de plante care astăzi iau parte la decorarea locuinţelor a crescut extrem de mult în ultimele decenii, datorită importării unor splendide exemplare exotice. Dar, pentru a se putea prezenta în toată splendoarea exploziei de frunze şi de flori, aceste plante au nevoie de îngrijiri speciale în timpul iernii. Multe plante au nevoie de odihnă atât pentru formarea florilor, cât şi pentru a se menţine într-o stare bună.

Aechmea

Ecmea

Articole

Îngrijire plante de apartament
Majoritatea speciilor din genul Aechmea sunt originare din America Meridională şi sunt epifite, trăind pe arborii din pădurile pluviale. Particularitatea acestor plante este aceea că înfloresc doar o singură dată şi apoi mor, însă între timp produc mlădiţe în partea bazală din care este posibil să se obţină plante.

Servicii Fun Design

Pagini

Meniu principal
Echipa Fun Design vă stă la dispoziţie pentru a vă asigura că orice eveniment rămane de neuitat. Noi dăm pata de culoare şi parfumul zilelor deosebite, pentru ca ele să iasă în evidenţă şi să vă rămână în minte drept cele mai frumoase clipe din viaţă.

Materiale

Ghivecele destinate plantelor

Articole

Accesorii
Ghivecele destinate plantelor de apartament sunt disponibile într-o gamă largă de forme şi sunt executate din diferite materiale, teracota şi plasticul fiind dintre cele mai utilizate. Alegând dintre numeroasele forme şi dimensiuni existente, se pot satisface atăt necesităţile practice cât şi gusturile personale. Materialul cel mai utilizat pentru confecţionarea ghivecelor este teracota.

Aglaonema

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originară din Sud-Estul Asiei, Aglaonema aparţine unei familii de o frumuseţe extraordinară; se cultivă pentru frunzele lor, adesea vărgate, şi pentru inflorescenţele văratice caracteristice, care prezintă bractee. Sunt plante uşor de cultivat, dar necesită căldură şi umiditate întregul an; se amplasează în plină lumină chiar dacă sunt capabile să suporte bine şi umbra. Cresc foarte lent.

Alocasia

Urechea elefantului

Articole

Îngrijire plante de apartament
Acest gen cuprinde aproximativ 70 de specii de plante originare din pădurile Asiei de Sud-Est. Sunt cultivate pentru frunzele lor mari, alungite - obovate, având în general formă de scut, cu nervaţiunea proeminentă, deseori prezentând "pistrui" coloraţi violet închis sau bronz. Forma şi dimensiunile frunzelor inspiră numele popular al acestor plante: "urechea elefantului".

Când sunteţi plecaţi...

Articole

Tehnici de cultivare plante
O mare parte din bucuria oferită de plantele de apartament este determinată de posibilitatea de a învăţa totul despre ele: care sunt cele mai bune condiţii de mediu, care este luminozitatea necesară, cu ce frecvenţă trebuie udate pentru a creşte sănătoase. Dar toată grija voastră deosebită va părea zadarnică atunci când plecaţi în vacanţă şi vă confruntaţi cu problema ridicată de plantele care vor rămâne singure câteva săptămâni.

Contactaţi-ne

Pagini

Meniu principal
Dacă aveţi orice fel de probleme, nelămuriri cu privire la îngrijirea plantelor dumneavoastră, dacă doriţi să vă complectaţi spaţiul verde din apartament sau căutaţi un cadou pe care să îl oferiţi celor dragi, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Ananas

Articole

Îngrijire plante de apartament
Ananasul este o plantă originară din Brazilia, renumită pentru fructele sale foarte gustoase, Ca plante de apartament se cultivă în general doar speciile şi varietăţile cele mal mici; cultivate în casă, plantele adulte produc numai fructe mici, cu valoare exclusiv ornamentală. Ananasul este constituit dintr-o rozetă amplă, cu frunze rigide şi arcuite; în centru se înalţă pedunculul floral care poartă o inflorescenţă roşie. Plantele adulte pot înflori cu uşurinţă în orice perioadă a anului.

Amaryllis

Narcisa beladonă

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Originar din Africa de Sud, Amaryllis are flori graţioase de culoare roz, care adesea sunt confundate cu cele ale crinului amarilid (Hippeastrum), aparţinând aceleiaşi familii, dar mai potrivit pentru cultivarea în apartament. Amaryllis, însă, este mai rezistent. Este apreciat ca plantă de grădină sau de seră.

Anthurium

Flamingo

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originară din America de Sud, familia aracee, căreia îi aparţin Anthurium se remarcă prin inflorescenţele lor caracteristice constituite din spadix şi spată; spadixul este o inflorescenţă mică în formă de spic în jurul căreia se dezvoltă spata, care este o bractee, adică o frunză modificată, de regulă viu colorată.

Aphelandra

Afelandra

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originară din America Centrală şl Meridională, Aphelandra este un mic arbust destul de vertical. Creşte şi înfloreşte uşor dacă îi sunt asigurate căldura, umiditatea pământului şi o atmosferă umedă, precum şi o lumină bună în timpul întregului an. Vara, pe vârful tulpinii apar mici flori grupate sub formă de spice piramidale lungi de 5-10 cm, formate din bractee dure, colorate galben intens.

Aralia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Acest gen cuprinde circa 40 de specii diferite, permanent verzi, fie sălbatice, fie delicate, originare din America de Nord, Asia, arhipelagul Malaezia şi Australia Frunzele variază ca aspect, fiind simplu penate sau tripenate, iar tulpinile sunt uneori prevăzute cu spini. Aralia are flori mici şi albicioase dispuse sub formă de umbele apicale; fructul este o drupă neagră. Înfloreşte rar în apartament.

Ardisia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Aceste plante sunt originare din regiunile calde ale Asiei Meridionale şi ale Americii de Sud; câteva specii cresc natural în Australia. Oarecum uşor de cultivat în casă, Ardisia sunt arbuşti cu creştere foarte lentă, caracterizaţi prin prezenţa florilor mici în formă de stea, grupate în ciorchini, şi a fructelor tip bacă, foarte viu colorate. Fructele şi florile pot fi prezente pe plantă simultan, primele pe ramurile mai joase, iar ultimele pe cele mai înalte.

Aspidistra

Articole

Îngrijire plante de apartament
Aspidistra este o plantă de apartament foarte rezistentă; chiar şi dacă este neglijită poate trăi peste 100 de ani. Suportă diferenţele mari de temperatură, uscăciunea şi lipsa soarelui; totuşi creşte lent şi se pot obţine 4-5 frunze noi în fiecare an numai dacă este îngrijită atent. înfloreşte (rar) vara, producând flori mici şi roz, în formă de stea, situate la baza tulpinilor şi dificil de observat.

Citirea instrucţiunilor

Articole

Tehnici de cultivare plante
În multe ţări, producătorii sunt obligaţi să indice pe eticheta produselor trei numere de cod, care se prezintă, de exemplu, în urmatoarea maniera: 6:10:6. Aceste numere sunt utilizate pentru indicarea cantităţilor de azot, fosfor şi respectiv potasiu prezente în produs (întotdeauna este respectată această ordine). Fiecare număr indică procentul în care se găseşte elementul respectiv, deci pentru exemplul nostru cantităţile de azot şi de potasiu reprezintă 6%, în timp ce fosorul se gaseşte într-un procent mai mare, de 10%.

Îngrăşămintele speciale

Articole

Tehnici de cultivare plante
Îngrăşămintele normale sunt adecvate pentru majoritatea cerinţelor unei plante de apartament, dar pot exista cazuri în care fertilizanţii speciali pot fi utili şi necesari. Dintre produsele comercializate, îngrăşămintele pentru roşii sunt probabil cele mai cunoscute. Nu vă lăsaţi înşelaţi de denumire: un îngrăşământ pentru roşii diluat puternic (aşa cum recomandă producătorii) poate fi de mare ajutor pentru plantele cu flori şi pentru cactuşi, favorizând o creştere mai viguroasă şi un aspect frumos al florilor.

Vicisitudinile

Adversităţi

Articole

Tehnici de cultivare plante
Ca toate fiinţele vii, plantele pot fi atacate de paraziţi sau boli, deci nu trebuie să vă miraţi dacă acest lucru se va întâmpla şi plantelor voastre; important este să se intervină la momentul oportun, înainte de a se produce daune ireparabile.