Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru areca

Vara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Vara este perioada anului în care plantele sunt în plină şi viguroasă dezvoltare, amplificându-se toate funcţiile primare ale ciclului vegetativ, în primul rând cele referitoare la formarea organelor reproducătoare. Într-adevăr, pentru majoritatea plantelor acest anotimp reprezintă perioada de înflorire maximă şi de transformare a florilor în fructe, conţinând seminţele din care se vor naşte noile plante.

Îngrăşămintele

Articole

Tehnici de cultivare plante
Oricui i se poate întâmpla să piardă pe neaşteptate o plantă prin subalimentae chiar dacă i-a administrat un îngrăşământ oarecare. Dacă nu sunteţi obişnuiţi să utilizaţi fertilizatorii în mod oportun, se poate întâmpla ca unele dintre plantele voastre să fie nutrite.

Digitalis

Degetar, degeţel

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
în cadrul genului Digitalis, un loc de frunte îl au cam treizeci de specii şi numeroase varietăţi cu flori roşii, galbene şi albe, având, câteodată, în interiorul corolelor, puncte de o culoare mai închisă pe un fond alb. Aceste plante erbacee cresc spontan în umbra pădurilor şi se pot înmulţi peste măsură datorită răspândirii pe larg a seminţelor şi uşurinţei cu care ele încolţesc.

Pancratium

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Aria de răspândire a acestor plante bulboase se întinde de la Marea Mediterană până în Africa tropicală şi ajunge până în Asia. Este vorba despre plante perene cu frunze în formă de panglică, de culoare verde-albăstrui şi cu flori ce au un parfum foarte puternic aflate pe tulpini înalte şi erecte.

Ranunculus

Piciorul-cocoşului

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Există mai mult de 400 de specii care fac parte din genul Ranunculus şi, printre ele, figurează plante foarte banale, cum ar fi rostopasca sau bulbucii de munte, tipice pentru păşuni şi pajişti, piciorul-cocoşului care creşte în jurul lacurilor şi floarea broşteascâ prezentă prin şanţurile mocirloase.