Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru bromelia
Aţi mai putea fi interesaţi şi de: camelia , lobelia , browallia , bella , bletia sau stapelia !

Billbergia

Lacrima Îngerului

Articole

Îngrijire plante de apartament
Billbergia sunt plante originare din nordul Mexicului şi din America de Sud, fiind răspândite până în nordul Argentinei, în general, asemănător majorităţii bromeliaceelor, cresc pe arbori, la locul de încrucişare a ramurilor, dar există diverse specii care cresc destul de uşor şi pe sol. Frunzele acestor plante sunt înguste şi alungite, prezentând de-a lungul marginilor spini foarte mici, coloraţi verde închis.

Cryptanthus

Criptanus

Articole

Îngrijire plante de apartament
Marea majoritate a celor circa 20 de specii ale genului Cryptanthus sunt originare din jungla braziliană şi sunt lipsite de tulpini, având frunze lanceolate şi arcuite care formează o rozetă frumoasă; florile sunt adesea nesemnificative din punct de vedere estetic.

Guzmania

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originară din jungla vestului Indiei şi din regiunile nord - vestice ale Americii de Sud, Guzmania este un gen care cuprinde peste 120 de specii permanent verzi, în mare parte epifite, aparţinând familiei Bromeliacee. Frunzele lungi şi înguste formează o rozetă tipică, iar în partea bazală sunt arcuite şi suprapuse, formând astfel o cavitate care reţine apa.