Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru camera

Cum aranjăm plantele?

Articole

Alte articole
Când încercăm să amplasăm diferite plante de apartament este important să reuşim a obţine asortarea formelor şi culorilor. Acest lucru se poate realiza aşezând câteva ghivece mari cu plante de dimensiuni importante cum ar fi Ficus elastica, Dieffenbachia picta sau Howea forsteriana în spatele celor mai mici, cu specii de talie mai modestă, dar care au frunze colorate.

Îngrijirea plantelor pe timp de iarnă

Articole

Alte articole
Este aproape imposibil să intrăm într-un apartament şi să nu remarcăm pe o măsuţă sau pe pervaz o prezenţă verde. Varietatea speciilor de plante care astăzi iau parte la decorarea locuinţelor a crescut extrem de mult în ultimele decenii, datorită importării unor splendide exemplare exotice. Dar, pentru a se putea prezenta în toată splendoarea exploziei de frunze şi de flori, aceste plante au nevoie de îngrijiri speciale în timpul iernii. Multe plante au nevoie de odihnă atât pentru formarea florilor, cât şi pentru a se menţine într-o stare bună.

Udarea plantelor

Articole

Tehnici de cultivare plante
Dintre diferitele operaţii necesare pentru cultivarea plantelor, udarea lor este probabil aceea care ridică cele mai mari probleme. Este o operaţie simplă, dar care necesită experienţă pentru aprecierea cantităţii de apă de care are nevoie o singură plantă şi a momentului oportun, pentru a i-o oferi. Este neplăcut de constatat că marea majoritate a plantelor mor din cauza unei udări excesive mai degrabă decât din cauza lipsei de apă.

Uneltele

Articole

Accesorii
Astăzi, în era tehnicii, şi în domeniul grădinăritului s-a înregistrat un mare progres şi se poate găsi în comerţ o vastă gamă de unelte şi mici utilaje din ce în ce mai eficiente şi sofisticate. Totuşi grădinarul începător este sfătuit să nu se lase atras de obiecte complicate şi costisitoare, ci să cumpere la început doar ceea ce este într-adevăr indispensabil.

Când plecaţi în week-end...

Articole

Tehnici de cultivare plante
Măsurile pe care trebuie să le luaţi depind de cât timp vreţi să plecaţi; dacă este vorba doar de un week-end sau de 3 - 4 zile probabil va fi suficient dacă udaţi bine plantele înainte de a pleca. Asiguraţi-vă totuşi că vara sunt protejate de soarele foarte puternic, aşezaţi-le pe pervaze şi trageţi parţial perdelele ferestrelor care privesc spre sud. Iarna trebuie să apăraţi plantele de frig; în acest caz nu le aşezaţi pe pervaze unde temperatura poate coborî până la valori foarte joase în timpul nopţii, ci aşezaţi-le în camera încălzită.

Browallia

Floarea de safir

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originare din America de Sud, Browallia sunt plante optime pentru cultivarea în apartament. Marea majoritate sunt specii perene, dar sunt tratate ca şi cele anuale, deoarece înfloresc în anul însămânţării.

Cyclamen

Ciclamen

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Cyclamen cuprinde circa 20 de specii perene, tuberculate, provenind din diferite tipuri de habitat: de la vegetaţia de pădure din zonele alpine până la regiunile mediteraniene orientale, Iran şi sudul Somaliei. Speciile sălbatice se cultivă în loc deschis, în zone umbroase; cele delicate sunt adecvate pentru a fi asezate în casă sau în seră.

Nephrolepsis

Ferigă de cameră

Articole

Îngrijire plante de apartament
Nephrolepis este un gen de circa 30 de specii de ferigi sempervirescente sau semi-sempervirescente, epifite sau terestre, care cresc în mod natural în pădurile din regiuni tropicale şi subtropicale. Sunt ferigi foarte frumoase şi puţin pretenţioase, rezistente şi adaptabile. Specia cea mai cultivată este Nephrolepis exaltata.

Sparmannia

Tei de cameră

Articole

Îngrijire plante de apartament
Este vorba despre arbuşti permanent verzi care pot atinge dimensiunile unor copăcei şi care au frunze ornamentale şi flori foarte frumoase. Genul cuprinde circa 7 specii, toate originare din estul Africii şi Madagascar; singura cultivată în apartament este Sparmannia africana.