Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru cartof

Tulpina

Articole

Morfologia plantelor
Tulpina are rolul de a susţine partea aeriana a plantei şi de a face legatura între aparatul radicular şi frunze, asigurând o distribuţie uniformă a substanţelor nutritive către toate organele interne ale plantei. În punctele de inserţie ale frunzelor, tulpina prezintă nişte umflături uneori foarte evidente numite noduri; intervalul dintre două noduri adiacente poartă numele de intemod.

Brunfelsia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Este un gen originar din America tropicală şi din vestul Indiei. Cuprinde mai mult de 30 de specii "înrudite" cu banalul cartof; toate au ca trăsătură comună variaţia culorii florilor de la o zi la alta; ele trec de la violet-purpuriu în momentul deschiderii, la culoarea levănţicăi şi în final la alb. Aceste plante au în general aspect de arbust, dar uneori, în regiunile cu climă caldă, au înfăţişare de mici arbori.

Solanum

Cartof decorativ

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Din acest gen fac parte circa 1400 de specii anuale, bianuale, perene, erbacee, arbuşti şi căţărătoare. Această grupare sistematică include şi unele plante importante cultivate în grădina de zarzavat, cum ar fi: cartoful (Solanum tuberosum) şi vânătă (Solanum melongena).

Solanum

Cartof decorativ

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Solanum cuprinde aproximativ 2000 de specii: arbuşti, plante agăţătoare, plante ornamentale, dăunătoare, horticole sau legumicole. Două dintre ele sunt cultivate ca plante de apartament, deoarece încântă în lunile de iarnă prin fructele tip bacă viu colorate.