Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru craciun

Iarna

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
S-ar crede că iarna este o perioadă de repaus şi deci de linişte pentru aproape toate plantele, chiar şi pentru acelea care necesită îngrijire în această perioadă; lucrurile nu stau însă tocmai aşa. Chiar dacă “dorm”, plantele sunt vii şi prin urmare expuse riscului vătămărilor din partea diferiţilor factori sezonieri.

Noul magazin Gift Express

Noutăţi

Evenimente
Astăzi, 4 decembrie 2010, în jurul orei 9.00 pe galeria hypermarketului Real 1 din Timişoara s-a deschis un nou magazin Gift Express.

Toamna

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Frecvent clima suferă variaţii anuale neprevăzute, astfel încât uneori devine greu de stabilit limita dintre anotimpuri. Aceasta se întâmplă mai ales la trecerea de la vară la toamnă, care pentru plante reprezintă o fază extrem de critică. În această perioadă diminuă funcţiile vitale, deoarece plantele bienale sau perene se pregătesc pentru repausul de iarnă.

Lansarea noului magazin online de cosuri cadou TopCadou.ro

Cadouri corporate si cosuri cadou

Noutăţi

Anunţuri
Am lansat noul magazin de cosuri cadou si cadouri corporate, www.TopCadou.ro. Acest magazin online este dedicat firmelor si are cele mai bune preturi pe piata.

Cyclamen

Ciclamă

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Ciclamele sunt plante cu tuberculi care, dacă sunt cultivate cu grijă, pot înflori timp de 3-4 ani, asigurând grădinii voastre o gamă infinită şi variată de tonalităţi cuprinse între alb-roz şi violet.

Erica

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Din genul Erica fac parte mai mult de 700 de specii de plante originare din Europa şi din sudul Africii. Erica este cultivată pentru a crea minunate pete de culoare şi sunt plantate, deseori, pentru decorarea grădinilor şi a pervazurilor de fereastră.

Forsythia

Forsiţie

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Forsythia cuprinde 5-7 specii provenite din Asia Orientală şi una de origine europeană. Este vorba despre arbuşti cu frunze căzătoare, de diferite forme şi dimensiuni: pentru covor floral, pitici sau erecţi (aceştia din urmă pot atinge o înălţime de 3-4 m).

Erica

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Erica numără peste 700 de specii de arbuşti care în mod natural se dezvoltă în diferite medii: de la cele cu sol nisipos, arid, la cele mlăştinoase ale Europei, Asiei şi Africii.

Euphorbia

Laptele-cucului

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Euphorbia numără circa 2000 de specii foarte diferite între ele. De fapt, cuprinde plante anuale, bienale şi perene (sempervirescente sau decidue), precum şi arbori, arbuşti şi plante suculente, care în natură cresc în mediile cele mai diverse. Au în comun prezenţa unei seve care se poate dovedi iritantă la contactul cu pielea. Multe specii trebuie cultivate în grădină în timp ce altele sunt cultivate în exterior.

Hyacinthus

Zambilă

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Hyacinthus cuprinde 3 specii de plante cu bulb caracterizate prin flori parfumate care apar primăvara în culori pastelate splendide, foarte apreciate de mult timp pentru valoarea lor ornamentală în grădini, în comerţ pot fi găsiţi bulbi de zambilă cu dezvoltare forţată, care înfloresc iarna în casă.

Hyacinthus

Zambilă

Articole

Îngrijire plante de apartament
Zambilele sunt plante bulboase extrem de apreciate şi foarte cultivate pentru încântătoarele lor flori parfumate care înfloresc primăvara şi au minunate culori pastelate.

Kalanchoe

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Kalanchoe cuprinde circa 130 de specii de plante, în marea majoritate suculente, dintre care câteva se adaptează foarte bine la cultivarea în apartament şi sunt apreciate pentru frunzele frumoase şi pentru florile de diferite culori: roz, roşu, portocaliu sau galben. În mod natural înfloresc primăvara, dar pot fi forţate pentru a înflori în preajma Crăciunului.

Poisenţia

Steaua de Crăciun

Articole

Îngrijire plante de apartament
Poisenţia (Steaua de Crăciun) poartă numele primului ambasador al USA în Mexic, Joel Poinsett. Ea provine din regiunile muntoase, umede, ale Mexicului şi Americii Centrale. În secolul XVII-lea preoţii franciscani îi utilizau florile în procesiunile şi sărbătorile religioase, ea devenind mai târziu pentru multe popoare simbolul Crăciunului.

Rhododendron

Azaleea

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Rhodondendron cuprinde sute de specii, printre care şi clasicii rododendroni de gradină şi azaleele comune cultivate ca plante de ghiveci. Azaleea este un arbust întotdeauna verde, sălbatic, care înfloreşte abundent primăvara, dar pe care horticultorii îl supun adesea unei cultivări forţate pentru a obţine o înflorire timpurie în timpul iernii, în preajma Crăciunului.

Schlumbergera

Şlumbergera

Articole

Îngrijire plante de apartament
Acest gen cuprinde câteva specii de plante suculente, originare din pădurile tropicale ale regiunilor muntoase din Brazilia, unde cresc ca epifite. Sunt foarte decorative, mai ales dacă se cultivă în coşuleţe suspendate din care se revarsă numeroasele flori ce se formează la extremitatea ramurilor.

Senecio

Cinerarie

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Senecio cuprinde aproape 1000 de specii foarte diferite între ele atât prin formă cât şi prin caracteristici: într-adevăr, pot fi anuale, bienale, erbacee, perene, agăţătoare, sub formă de arbuşti, mici copaci sau suculente şi se întâlnesc în toate colţurile lumii, în condiţii de viaţă foarte diferite.