Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru dieffenbachia

Cum aranjăm plantele?

Articole

Alte articole
Când încercăm să amplasăm diferite plante de apartament este important să reuşim a obţine asortarea formelor şi culorilor. Acest lucru se poate realiza aşezând câteva ghivece mari cu plante de dimensiuni importante cum ar fi Ficus elastica, Dieffenbachia picta sau Howea forsteriana în spatele celor mai mici, cu specii de talie mai modestă, dar care au frunze colorate.

Multiplicarea vegetativă

Butăşirea, marcotajul

Articole

Tehnici de cultivare plante
Dacă se doreşte reproducerea unei plante care să aibă aceleaşi caracteristici cu planta-mamă, mai ales dacă este vorba de hibrizi horticoli, veţi folosi înmulţirea vegetativă; seminţele ar putea fi sterile sau, rezultând în urma unei fecundări, nu ar oferi garanţia obţinerii unei plante identică cu planta-mamă.

Dieffenbachia

Diffenbahia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Dieffenbachia cuprinde circa 30 de specii permanent verzi, perene, originare din pădurile tropicale ale Americii şi ale vestului Indiei. Sunt dintre plantele cel mai frecvent cultivate în apartament datorită efectului decorativ al frunzelor, care prezintă o gamă largă de motive, putând fi împestriţate sau marmorate.