Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru gardenia

Îngrăşămintele speciale

Articole

Tehnici de cultivare plante
Îngrăşămintele normale sunt adecvate pentru majoritatea cerinţelor unei plante de apartament, dar pot exista cazuri în care fertilizanţii speciali pot fi utili şi necesari. Dintre produsele comercializate, îngrăşămintele pentru roşii sunt probabil cele mai cunoscute. Nu vă lăsaţi înşelaţi de denumire: un îngrăşământ pentru roşii diluat puternic (aşa cum recomandă producătorii) poate fi de mare ajutor pentru plantele cu flori şi pentru cactuşi, favorizând o creştere mai viguroasă şi un aspect frumos al florilor.

Boli provocate de ciuperci

Articole

Tehnici de cultivare plante
Mucegaiul alb se manifestă la nivelul frunzelor, tulpinilor şi florilor. Când sunt atinse de mucegaiul gri, frunzele, tulpinile sau bobocii florali ai multor plante cultivate devin alburii-prăfuite şi capătă un aspect mucegăit. Ruginile provocate de diverşi agenţi patogeni, se întâlnesc frecvent pe frunzele multor plante ornamentale şi se manifestă prin prezenţa unor “pustule” caracteristice, colorate brun-portocaliu.

Boli provocate de ciuperci

partea 2

Articole

Tehnici de cultivare plante
Această boală, numită şi oidium după numele ciupercii care o provoacă, se manifestă pe frunze şi uneori, pe tulpini şi pe flori. Rezultatul vizibil şi imediat sunt petele de un alb-murdar şi prăfoase. Părţile afectate mai întâi se deformează şi apoi se usucă.

Gardenia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Gardenia se cultivă cu greutate deoarece necesită îngrijiri atente şi constante. Este o plantă delicată, apreciată totuşi din multe motive: frunzele lucioase, verde închis, persistă întregul an şi creează un contrast cu florile minunate, albe-crem foarte intens parfumate.