Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru hortensia
Aţi mai putea fi interesaţi şi de: hortensis , hortensie , ortensa , h hortensis , lorena sau bergenia !

Boli provocate de ciuperci

Articole

Tehnici de cultivare plante
Mucegaiul alb se manifestă la nivelul frunzelor, tulpinilor şi florilor. Când sunt atinse de mucegaiul gri, frunzele, tulpinile sau bobocii florali ai multor plante cultivate devin alburii-prăfuite şi capătă un aspect mucegăit. Ruginile provocate de diverşi agenţi patogeni, se întâlnesc frecvent pe frunzele multor plante ornamentale şi se manifestă prin prezenţa unor “pustule” caracteristice, colorate brun-portocaliu.

Boli provocate de ciuperci

partea 2

Articole

Tehnici de cultivare plante
Această boală, numită şi oidium după numele ciupercii care o provoacă, se manifestă pe frunze şi uneori, pe tulpini şi pe flori. Rezultatul vizibil şi imediat sunt petele de un alb-murdar şi prăfoase. Părţile afectate mai întâi se deformează şi apoi se usucă.

Hydrangea

Hortensie

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Originar din Asia şi din America Centrală şi de Sud, genul cuprinde circa 80 de specii de arbuşti, cunoscuţi sub numele de hortensii.

Hydrangea hortensis

Hortensia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Numele provine din greacă “hydor” însemnând apă şi “angeion” care înseamnă vas. Face parte din familia Saxifragaceae şi este cunoscută şi sub numele de ortanta, ortensa sau calin. Hortensia este originară din Extremul Orient (China şi Japonia), cuprinzând circa 80 de specii de arbuşti răspândite în America, Asia.