Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru iasomia
Aţi mai putea fi interesaţi şi de: iasomie , paeonia , casei , davalia , iarna sau fittonia !

Primăvara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Se pare că plantele simt sosirea primăverii cu mult înaintea noastră. Exact când noi începem să ne gândim să renunţăm la hainele grele de iarnă, dintr-o dată, în dimineţile încă reci şi umede de februarie sau martie, plantele de apartament încep a-şi dezveli mugurii proaspeţi, necesitând îngrijiri şi o atenţie deosebită.

Multiplicarea vegetativă

Butăşirea, marcotajul

Articole

Tehnici de cultivare plante
Dacă se doreşte reproducerea unei plante care să aibă aceleaşi caracteristici cu planta-mamă, mai ales dacă este vorba de hibrizi horticoli, veţi folosi înmulţirea vegetativă; seminţele ar putea fi sterile sau, rezultând în urma unei fecundări, nu ar oferi garanţia obţinerii unei plante identică cu planta-mamă.

Jasminum

Iasomie

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Din acest gen fac parte diferiţi arbuşti veşnic verzi sau cu frunze căzătoare, căţărători sau cu mai multe tulpini şi care înfloresc iarna şi primăvara. Sunt specii originare din Asia, din bazinul mediteranean şi din insulele Oceanului Atlantic, care îşi află un loc ideal în grădini, pentru umbrare sau pentru a acoperi ziduri şi garduri.

Jasminum

Iasomia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Iasomia aparţine genului Jasminum care cuprinde circa 200 de specii de arbuşti şi plante căţărătoare permanent verzi, care înfloresc iarna sau primăvara. Unele specii sunt foarte graţioase şi delicate, fiind de aceea adecvate pentru a fi cultivate în apartament, în timp ce altele sunt sălbatice şi se cultivă în loc descoperit.

Plumbago

Floarea-amorului

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Plumbago este un gen care cuprinde 10-15 specii anuale, perene, arbuşti şi căţărătoare, cu aspect dezordonat care, în stare spontană, pot avea tulpini lemnoase lungi de până la 4,5m. Au frunze ovale şi flori albastre, purpurii sau albe, reunite în inflorescenţe în formă de co-rimb, aflate în vârful ramurilor.