Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru lavanda

Anemone

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
De culoare roşie, albă, roz, mov şi albastru, anemonele se prezintă într-o gamă variată de culori. Sunt flori "vesele", ieftine şi au o durată lungă de viaţă. Specia cea mai cunoscută este Anemone coro-naria, care poate fi cultivată în aer liber, în locuri ferite.

Centaurea

Pesmă, mături

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Centaurea cuprinde peste 500 de specii de plante erbacee originare din regiunile temperate, anuale, bianuale sau perene, apreciate mai ales pentru rusticitatea lor şi pentru efectul decorativ pe care-l dau florile şi frunzele.

Clematis

Clematidă, curpen

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Din acest gen fac parte circa 250 de specii, de regulă căţărătoare, destul de mult apreciate pentru florile lor strălucitoare. Preferând terenurile alcaline şi clima mediteraneană, sunt foarte răspândite în Europa, în special în sud, chiar şi în stare sălbatică.

Lavandula

Lavandă, levănţică

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Plante foarte răspândite în bazinul mediteranean, speciile din genul Lavandula sunt arbuşti veşnic verzi foarte cunoscuţi pentru calităţile lor aromatice, dar şi pentru valoarea ornamentală. În Italia, cresc spontan pe coasta Mării Tireniene şi pe insule.

Limonium

Limba-peştelui

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Limonium cuprinde circa 150 de specii de arbuşti anuali, bianuali, pereni, veşnic verzi sau cu frunze căzătoare şi subar-buşti răspândiţi pe zonele de litoral sărate sau în regiunile deşertice. Ramurile rigide poartă inflorescenţe de diferite culori grupate în cime sau bucheţele care îşi găsesc o largă utilizare în compoziţiile cu flori uscate.

Phlox

Flox, brumărele

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Provenit din America de Nord, acest gen numără circa 70 de specii erbacee, anuale şi perene, rustice sau semirustice. Florile, numeroase şi colorate, sunt adunate în raceme sau ciorchini situaţi în vârful tulpinilor verticale sau târâtoare. Este vorba despre specii foarte potrivite pentru a fi cultivate în grădini, adaptându-se la orice fel de teren sau poziţie.

Viola

Pansea, trei-fraţi-pătaţi, toporaşi

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Acest gen cuprinde un mare număr de specii, printre care cunoscuta pansea de grădină şi numeroşi hibrizi derivaţi din Viola tricolor şi cunoscute ca Viola x wittrockiana. Florile catifelate, în culorile şi nuanţele cele mai variate, sunt plate şi formate din 5 petale rotunjite.

Saintpaulia

Violetă de Parma

Articole

Îngrijire plante de apartament
Violetele africane aparţin unui gen care cuprinde o duzină de specii permanent verzi, perene, toate originare din Africa Centrală. Aceste plante se numără printre cele mai interesante specii care pot fi cultivate în apartament, deoarece produc în orice perioadă a anului o abundenţă de flori viu colorate.

Thunbergia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Thunbergia este un gen vast care cuprinde circa 100 de specii, dintre care unele sunt foarte importante. Sunt plante cu creştere rapidă, cultivate în special pentru valoarea decorativă a florilor, care au culori ce variază de la alb la galben-portocaliu şi albastru-violet.