Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru limba

Dianthus

Garoafă, garofiţă

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Cunoscut încă din antichitate pentru culoarea strălucitoare a florilor şi pentru parfumul lor, genul Dianthus şi-a luat numele din limba greacă şi înseamnă "floare divină". Cuprinde circa 300 de specii anuale şi perene, pe lângă numeroase varietăţi sau hibrizi, foarte apreciate şi răspândite pentru frumuseţea şi culorile vii ale florilor cu un parfum delicat, dar şi pentru uşurinţa cu care pot fi cultivate.

Iberis

Limba-mării

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Iberis cuprinde cam treizeci de specii originare, în mare parte, din Sudul Europei. Erbacee anuale sau asemănătoare unui arbust, veşnic verzi, rustice şi semirustice, la aceste plante sunt apreciate florile splendide care apar în primăvară până la începutul verii.

Limonium

Limba-peştelui

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Limonium cuprinde circa 150 de specii de arbuşti anuali, bianuali, pereni, veşnic verzi sau cu frunze căzătoare şi subar-buşti răspândiţi pe zonele de litoral sărate sau în regiunile deşertice. Ramurile rigide poartă inflorescenţe de diferite culori grupate în cime sau bucheţele care îşi găsesc o largă utilizare în compoziţiile cu flori uscate.

Opuntia

Limba soacrei

Articole

Îngrijire plante de apartament
Opuntia cuprinde mai mult de 250 de specii, toate originare din America. Tulpinile sunt formate din segmente unite, cilindrice, globuloase sau aplatizate, având formă de palete rotunjite sau ovale.

Sanseviera

Limba soacrei

Articole

Îngrijire plante de apartament
Sansevieria este un gen care cuprinde circa 60 de specii originare din Africa şi Asia, clasificabile în două mari grupe: unul cu plante înalte, având frunze drepte şi lanceolate, iar celălalt cu plante joase în formă de rozetă. Ambele grupe au frunze destul de dese, ce se formează dintr-un rizom gros, dezvoltat imediat sub suprafaţa pământului.