»
Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru mai

Fun Design Timişoara

Bine aţi venit

Pagini

Meniu principal
Este aproape imposibil să ne închipuim un apartament călduros şi primitor, fără o prezenţă verde pe o etajeră, un colţişor de plante, un balcon amenajat după propriile gusturi. Fiecare dintre noi poate să-şi amenajeze în casă o mică oază personală. Creşterea şi îngrijirea plantelor este, pe lângă o petrecere plăcută a timpului, şi un motiv de preocupare în ceea ce priveşte corectitudinea cu care facem acest lucru. Acestea schimbă ambianţa locuinţei, făcând-o mai umană. Ele pot fi foarte recunoscătoare dacă au primit o îngrijire bună.

Iarna

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
S-ar crede că iarna este o perioadă de repaus şi deci de linişte pentru aproape toate plantele, chiar şi pentru acelea care necesită îngrijire în această perioadă; lucrurile nu stau însă tocmai aşa. Chiar dacă “dorm”, plantele sunt vii şi prin urmare expuse riscului vătămărilor din partea diferiţilor factori sezonieri.

Lumina

Articole

Tehnici de cultivare plante
În timp ce omul este condiţionat în mod direct de prezenţa luminii doar pentru unul dintre simţurile sale, planta este condiţionată de lumină pentru tot ceea ce înseamnă viaţa ei. Fără lumină nu poate supravieţui, iar dacă este plasată în lumină insuficientă nu reuşeşte să absoarbă cantitatea de energie indispensabilă pentru creşterea sa: prin urmare nu ţineţi niciodată plantele în întuneric deplin.

Instrumente esenţiale

Articole

Accesorii
În primul rând, încetaţi să utilizaţi orice sticlă incomodă şi puţin practică pentru a uda plantele şi cumpăraţi o stropitoare. Încercaţi una cu “gât” lung şi subţire pentru a putea ajunge uşor la plantele situate la înălţime sau la cele care, făcând parte dintr-un grup, sunt plasate în poziţii mai puţin accesibile. În afară de asta, stropitoarea trebuie să poată conţine o cantitate suficientă de apă pentru a nu fi obligaţi să vă petreceţi toată ziua cărând apa de la robinet la plante.

Rădăcinile

Articole

Morfologia plantelor
Rădăcinile îndeplinesc două funcţii fundamentale: de absorbţie şi de fixare în sol. De fapt, ele absorb din sol apa împreună cu sărurile minerale dizolvate, asigurând astfel o aprovizionare hidrică uniformă, indispensabilă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea plantei, iată de ce este atât de importantă udarea regulată: se evită astfel ofilirea sau moartea plantelor.

A obţine mult pornind de la puţin

Articole

Alte articole
Toate seminţele de citrice (grepfruturi, portocale, mandarine, lămâi) produc prin dezvoltare mici plante cu frunze verzi şi lucioase şi flori albe cu parfum delicat. Unele dintre acestea sunt sterile şi nu pot germina, însă dacă veţi însămânţa împreună un anumit număr de seminţe provenind de la fructe diferite, veţi ajunge fără îndoială să obţineţi unele rezultate.

Abutilon

Pristolnic

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originari din zonele tropicale şi subtropicale ale Americii Meridionale, pristolnicii sunt arbuşti viguroşi care cuprind peste 100 de specii; dacă se cultivă în ghiveci, cresc până la 1,5 m înălţime. Prezintă multe ramuri subţiri şi frunze cu margini crestate adânc, asemănătoare cu cele ale paltinului.

Abutilon

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Originar în mare parte din regiunile tropicale şi subtropicale din America de Sud, Abutilon are peste o sută de specii. Sunt arbuşti viguroşi care ating 1,5 m înălţime în ghiveci, şi chiar mai mult, cultivaţi în vase mari sau în pământ.

Noul magazin Gift Express

Noutăţi

Evenimente
Astăzi, 4 decembrie 2010, în jurul orei 9.00 pe galeria hypermarketului Real 1 din Timişoara s-a deschis un nou magazin Gift Express.

Accesorii

Pagină internă

Articole cu şi despre plante
Cultivarea şi îngrijarea plantelor în casă are avantajul de a necesita puţine unelte; cu toate acestea, deţinându-le pe cele mai adecvate, munca devine mult mai uşoară

Cum să apreciem corect luminozitatea

Articole

Tehnici de cultivare plante
Puteţi aprecia cu uşurinţă care zone din casa voastră au o lumină difuză puternică şi care sunt acelea în care lumina este foarte slabă. Cu excepţia cazului în care posedaţi o seră, lumina cea mai intensă şi mai bună este cea naturală care cade pe pervazul ferestrelor; tot suficientă este însă şi lumina care difuzează în imediata vecinătate a ferestrelor (pe o rază de circa 60-90 cm).

Primăvara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Se pare că plantele simt sosirea primăverii cu mult înaintea noastră. Exact când noi începem să ne gândim să renunţăm la hainele grele de iarnă, dintr-o dată, în dimineţile încă reci şi umede de februarie sau martie, plantele de apartament încep a-şi dezveli mugurii proaspeţi, necesitând îngrijiri şi o atenţie deosebită.

Acalypha

Acalifa

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originara din regiunile tropicale ale Asiei de Sud-Est până în insulele Pacificului, Acalypha sunt arbuşti viu coloraţi, cu creştere rapidă. Consecutiv perioadei de creştere (de la începutul primăverii până la sfârşitul verii) devin plante care se dezvoltă uneori sub formă de tufişuri; unele specii, cum ar fi Acalypha hispida se cultivă pentru florile lor reunite în inflorescenţe spectaculoase, lungi şi suspendate;

Cadouri pentru barbati

Livrare in toata tara

Noutăţi

Anunţuri
Magazinul online de cadouri GiftExpress.ro a ajuns la o gama de peste 1000 de cadouri de barbati. Gadgeturi, ceasuri, bauturi fine, accesorii si suporturi de vin sunt doar cateva din oferta variata.

Tulpina

Articole

Morfologia plantelor
Tulpina are rolul de a susţine partea aeriana a plantei şi de a face legatura între aparatul radicular şi frunze, asigurând o distribuţie uniformă a substanţelor nutritive către toate organele interne ale plantei. În punctele de inserţie ale frunzelor, tulpina prezintă nişte umflături uneori foarte evidente numite noduri; intervalul dintre două noduri adiacente poartă numele de intemod.

Fiziologia Plantelor

Articole

Alte articole
Atunci când se defineşte şi se descrie o plantă, se punctează automat acele trăsături care reprezintă diferenţe între regnul animal şi cel vegetal. Aceasta este probabil consecinţa faptului că omul, reprezentant al regnului animal, are tendinţa de a-şi compara propria morfologie şi fiziologie cu cea a organismelor vegetale. Dintre diferenţele frapante se remarcă, în cazul regnului vegetal, imobilitatea şi absenţa organelor de simţ specifice. Diferenţa principală constă însă în modul de nutriţie.

Achillea

Achilea, coada şoricelului

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Speciile genului Achillea sunt foarte numeroase şi marea lor majoritate creşte spontan în regiunile nordice temperate. Produc frunze de dimensiuni foarte variate, fie simple, fie profund crestate.

Aranjamente florale

pentru nunţi, botezuri şi alte evenimente

Pagini

Meniu principal
Pentru că florile ne fac zilele şi evenimentele speciale cu adevărat de neuitat. Mai jos vedeţi câteva din modelele de aranjamente pe care le puteţi comanda de la noi. Indiferent de model, ele sunt disponibile în toate culorile şi combinaţiile posibile.

Aranjamente de masă

Pagină internă

Aranjamente florale
Parcă şi mâncarea pică mai bine când priveliştea e frumoasă. Chiar şi cele mai banale flori pot fi combinate într-un ornament floral extraordinar şi pot da suflet la întreaga încapere.

Vara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Vara este perioada anului în care plantele sunt în plină şi viguroasă dezvoltare, amplificându-se toate funcţiile primare ale ciclului vegetativ, în primul rând cele referitoare la formarea organelor reproducătoare. Într-adevăr, pentru majoritatea plantelor acest anotimp reprezintă perioada de înflorire maximă şi de transformare a florilor în fructe, conţinând seminţele din care se vor naşte noile plante.

Cum orientăm plantele

Articole

Tehnici de cultivare plante
Odată aleasă poziţia plantelor în apartament, trebuie să le orientaţi totuşi permanent către sursa de lumină. Dar atenţie: de cele mai multe ori soarele încălzeşte prea mult, chiar dacă razele sale traversează întâi geamul, provocând numeroase probleme plantelor şi frunzelor, motiv pentru care este indicat să nu le expuneţi direct la soare în cazul în care nu există indicaţii explicite pentru aceasta.

Catalog online

de aranjamente florale

Noutăţi

Anunţuri
S-a lansat noul catalog online de aranjamente florale. Aici găsiţi într-un mod foarte accesibil cele mai noi modele de buchete de mireasă, aranjamente de masă, lumânări pentru cununie şi alte ocazii.

Vasele pentru răsaduri

Articole

Accesorii
Lunile ideale pentru replantare sunt martie şi aprilie. Plantele mici se pun în ghivece de până la 7 cm diametru, cele medii în ghivece de până la 15 cm diametru, iar cele mari în ghivece de 25 cm sau chiar mai mult. Plantelor le prieşte un compost ce are la bază turba, care prezintă avantajul de a avea greutate mică şi de a fi uşor de transportat. Alternativa ar fi un amestec pe bază de pământ de grădină, frunze şi nisip în funcţie de necesităţile diferitelor specii.

Cum aranjăm plantele?

Articole

Alte articole
Când încercăm să amplasăm diferite plante de apartament este important să reuşim a obţine asortarea formelor şi culorilor. Acest lucru se poate realiza aşezând câteva ghivece mari cu plante de dimensiuni importante cum ar fi Ficus elastica, Dieffenbachia picta sau Howea forsteriana în spatele celor mai mici, cu specii de talie mai modestă, dar care au frunze colorate.

Achimenes

Articole

Îngrijire plante de apartament
Este vorba de plante mici, care cresc sub formă de tufă; prezintă frunzuliţe lucioase, iar în timpul verii se acoperă de flori tubulare, viu colorate. Majoritatea Achimenes sunt originare din America Centrală. La axila frunzelor situate superior apar florile care pot fi solitare sau aranjate în grupuri mici, având culori variate: albe, galbene, roz, roşii, albastre şi purpurii.

Agapanthus

Crinul african

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Crinii africani au frunze robuste, ca nişte panglici şi căzătoare, în general mereu verzi. Florile, care înfloresc din iulie până în septembrie şi care ating apogeul în plină vară, sunt în formă de clopoţel.

Toamna

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Frecvent clima suferă variaţii anuale neprevăzute, astfel încât uneori devine greu de stabilit limita dintre anotimpuri. Aceasta se întâmplă mai ales la trecerea de la vară la toamnă, care pentru plante reprezintă o fază extrem de critică. În această perioadă diminuă funcţiile vitale, deoarece plantele bienale sau perene se pregătesc pentru repausul de iarnă.

Florile

Articole

Morfologia plantelor
Frumuseţea, originalitatea formelor şi culorile florilor nu dispar o dată cu acestea: toate calităţile pe care natura le atribuie din când în când unei flori nu reprezintă altceva decât mijloace sofisticate de asigurare a continuităţii speciei. Floarea, sediul organelor sexuale masculine şi feminine, trebuie să parcurgă două etape foarte importante şi indispensabile (polenizarea şi fecundarea) pentru realizarea acestui obiectiv.

Cum utilizează plantele lumina

Articole

Tehnici de cultivare plante
În general, plantele utilizează lumina doar pentru a produce, consecutiv unui mecanism complex, hidraţii de carbon esenţiali pentru viaţa lor. Ele au capacitatea de a transforma energia luminoasă în energie chimică datorită clorofilei, substanţă care imprimă frunzelor culoarea verde. Energia chimică permite combinarea dioxidului de carbon existent în aer cu apa pentru a produce hidraţii de carbon.

Adiantum

Părul Maicii Domnului

Articole

Îngrijire plante de apartament
Datorită aspectului său extrem de graţioşi, Părul - Maicii - Domnului este una dintre plantele de apartament cele mai cunoscute; fiind totuşi o plantă foarte delicată necesită, pentru a obţine rezultate bune, o îngrijire care, deşi este simplă, are reguli exigente şi precise. Este o ferigă care prezintă un frunziş delicat, constituit din multe frunzuliţe triunghiulare reunite pe rămurele mlădioase.