Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru maranta

Iarna

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
S-ar crede că iarna este o perioadă de repaus şi deci de linişte pentru aproape toate plantele, chiar şi pentru acelea care necesită îngrijire în această perioadă; lucrurile nu stau însă tocmai aşa. Chiar dacă “dorm”, plantele sunt vii şi prin urmare expuse riscului vătămărilor din partea diferiţilor factori sezonieri.

Vara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Vara este perioada anului în care plantele sunt în plină şi viguroasă dezvoltare, amplificându-se toate funcţiile primare ale ciclului vegetativ, în primul rând cele referitoare la formarea organelor reproducătoare. Într-adevăr, pentru majoritatea plantelor acest anotimp reprezintă perioada de înflorire maximă şi de transformare a florilor în fructe, conţinând seminţele din care se vor naşte noile plante.

Calathea

Calatea

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Calathea cuprinde circa 300 de specii permanent verzi, perene, rizomatoase, originare din regiunile subtropicale ale Americii de Sud. Se cultivă pentru frumuseţea lor şi pentru efectul decorativ caracteristic conferit de frunzele ovale; acestea prezintă pe faţa superioară desene în nuanţe de verde şi galben, cărora le corespund pe faţa inferioară frumoase desene purpurii.

Maranta

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Maranta cuprinde 20 de specii permanent verzi, rizomatoase, originare din pădurile pluviale ale Americii Centrale şi de Sud. Sunt plante foarte apreciate pentru frumuseţea frunzelor pătate care au un comportament caracteristic, în timpul zilei aplecându-se, iar noaptea devenind verticale.