Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru marmorata

Aechmea

Ecmea

Articole

Îngrijire plante de apartament
Majoritatea speciilor din genul Aechmea sunt originare din America Meridională şi sunt epifite, trăind pe arborii din pădurile pluviale. Particularitatea acestor plante este aceea că înfloresc doar o singură dată şi apoi mor, însă între timp produc mlădiţe în partea bazală din care este posibil să se obţină plante.

Aeschynanthus

Eschinantus

Articole

Îngrijire plante de apartament
Originare din regiunile tropicale şi subtropicale ale Asiei, Aeschynanthus sunt plante epifite, cu alte cuvinte nu cresc pe sol, ci agăţate pe copacii mari din pădure. Se caracterizează prin prezenţa a numeroase tulpini flexibile, lungi şi căţărătoare, cu frunze eliptice, de culoare verde închis, rigide şi cărnoase, situate la distanţă unele de altele.

Coreopsis

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Coreopsis cuprinde 80-100 de specii erbacee, foarte modeste, destul de apreciate pentru culorile lor strălucitoare în ambianţa coloristică a grădinilor, de exemplu, în răzoarele de lângă un zid şi chiar şi pe terase, cultivate în jardiniere.

Kalanchoe

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Kalanchoe cuprinde circa 130 de specii de plante, în marea majoritate suculente, dintre care câteva se adaptează foarte bine la cultivarea în apartament şi sunt apreciate pentru frunzele frumoase şi pentru florile de diferite culori: roz, roşu, portocaliu sau galben. În mod natural înfloresc primăvara, dar pot fi forţate pentru a înflori în preajma Crăciunului.