Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru palmier
Aţi mai putea fi interesaţi şi de: tolmiea , papaver , galben , glacier , lalea sau lalelei !

Tulpina

Articole

Morfologia plantelor
Tulpina are rolul de a susţine partea aeriana a plantei şi de a face legatura între aparatul radicular şi frunze, asigurând o distribuţie uniformă a substanţelor nutritive către toate organele interne ale plantei. În punctele de inserţie ale frunzelor, tulpina prezintă nişte umflături uneori foarte evidente numite noduri; intervalul dintre două noduri adiacente poartă numele de intemod.

Vara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Vara este perioada anului în care plantele sunt în plină şi viguroasă dezvoltare, amplificându-se toate funcţiile primare ale ciclului vegetativ, în primul rând cele referitoare la formarea organelor reproducătoare. Într-adevăr, pentru majoritatea plantelor acest anotimp reprezintă perioada de înflorire maximă şi de transformare a florilor în fructe, conţinând seminţele din care se vor naşte noile plante.

Chamaedorea

Camedorea

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Chamaedorea cuprinde circa 100 de specii de palmieri mici, cu creştere lentă, originari din pădurile pluviale ale Americii de Sud. Unele plante sunt cultivate ca plante de apartament de o eleganţă deosebită. Au tulpini subţiri, dar rezistente care formează o rozetă compactă şi graţioasă de frunze înguste, uşoare şi subţiri.

Cocos

Cocotier

Articole

Îngrijire plante de apartament
Unica specie a acestui gen este Cocos nucifera, palmier originar din insulele Pacificului, unde devine un arbore de peste 30 m înălţime care produce fructele caracteristice, lemnoase, cu pulpă comestibilă (nuci de cocos). De câtva timp se găsesc în comerţ exemplare tinere care în ghiveci nu pot depăşi 2-3 metri înălţime.

Cordyline

Cordiline

Articole

Îngrijire plante de apartament
Cordyline este un gen care cuprinde circa 15 specii de arbuşti permanent verzi, originari din Australia, dar răspândiţi şi în Asia, având în mediul natural un aspect aproape arborescent, asemănători şi adesea confundaţi cu plantele din genul Dracaena. Se cultivă uşor şi au frunze frumoase, lungi, lanceolate, permanent verzi.

Cycas

Cicas

Articole

Îngrijire plante de apartament
Speciile din genul Cycas au câteodată un aspect care aminteşte de cel al palmierilor, dar din punct de vedere al clasificării botanice fac parte din gimnosperme, fiind prin urmare "părinţii" coniferelor şi ai Gingko biloba. Sunt plante "primitive", neschimbate, păstrându-şi aspectul încă din vremuri preistorice. Cycas sunt plante dioice, adică au florile de sex masculin şi respectiv feminin pe plante diferite.

Howea

Hovea

Articole

Îngrijire plante de apartament
Aceste plante au un frunziş atractiv şi avantajul de a fi uşor de îngrijit; se adaptează oriunde ar fi aşezate, dar preferă lumina intensă şi câteva ore de soare zilnic. Singurele două specii sunt: Howea forsteriana şi Howea belmoreana (cunoscute sub numele de kentia).

Rhapis

Rapis

Articole

Îngrijire plante de apartament
Aceste plante constituie un grup de palmieri caracterizaţi prin tulpini rigide şi neramificate, acoperite de o coajă lucioasă, colorată roşu-brun. Frunzele sunt dispuse sub formă de evantai şi se divid în fâşii mai subţiri, lungi chiar de peste 20 cm.