Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru primula

Primăvara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Se pare că plantele simt sosirea primăverii cu mult înaintea noastră. Exact când noi începem să ne gândim să renunţăm la hainele grele de iarnă, dintr-o dată, în dimineţile încă reci şi umede de februarie sau martie, plantele de apartament încep a-şi dezveli mugurii proaspeţi, necesitând îngrijiri şi o atenţie deosebită.

O grădină pentru fiecare ambient

Articole

Alte articole
Crearea unei grădini este cu siguranţă o acţiune pasionantă şi fascinantă, dar uneori prezintă probleme. Dacă ar fi vorba doar de a alege un grup de plante, de a le combina în funcţie de formă şi culoare, gustul şi fantezia fiecăruia ar fi suficiente, fără îndoială, pentru a se improviza ca proiectanţi de grădini.

Potentilla

Cinci-degete

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Potentilla cuprinde peste 500 de specii de plante rustice, anuale şi perene, toate caracterizate prin forma compactă a plantei, perioada lungă de înflorire şi flori asemănătoare cu piciorul-cocoşului. Datorită unor cerinţe reduse în privinţa cultivării şi capacităţii de adaptare la orice tip de teren, sunt indicate pentru grădini.

Primula

Primulă

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Sunt aproximativ 400 de specii care fac parte din genul Primula, plante din ţările temperate sau calde, multe dintre ele fiind cultivate în scop ornamental. Au flori strălucitoare, deseori aromatizate, şi frunze care în multe cazuri formează o rozetă radicală. Printre ele există specii adaptate cultivării în grădină şi altele care se cultivă în apartament.

Primula

Primulă

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genului Primula îi aparţin circa 400 de specii răspândite în multe regiuni ale lumii. Este vorba de plante erbacee, dintre care multe sunt adaptate pentru apartament, cu singura menţiune ca trebuie transferate afară după înflorire. Sunt specii perene, dar frecvent sunt cultivate ca anuale; au frunzele dispuse în rozetă, iar în timpul iernii şi primăvara produc multe flori de culori strălucitoare şi deseori parfumate.