Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru rosea

Fertilizarea pământului

Articole

Tehnici de cultivare plante
Pentru a obţine o creştere foarte bună a plantelor, este necesar să le asigurăm o hrănire adecvată; udările, de fapt, deşi esenţiale, nu sunt suficiente. Fertilizarea pământului este importantă mai ales pentru plantele cultivate în ghiveci, deoarece, în cantitatea mică de pământ pe care o au la dispoziţie, rezerva nutritivă se epuizează mult mai repede.

Catharanthus

Catarantus

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genului Catharanthus îi aparţin 7-8 specii anuale şi perene, asemănătoare sachirului de Madagascar. Unica specie cultivată în apartament este Catharanthus roseus, foarte apreciat pentru florile sale roz.

Coreopsis

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Coreopsis cuprinde 80-100 de specii erbacee, foarte modeste, destul de apreciate pentru culorile lor strălucitoare în ambianţa coloristică a grădinilor, de exemplu, în răzoarele de lângă un zid şi chiar şi pe terase, cultivate în jardiniere.

Deutzia

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Originar din China şi Japonia, genul Deutzia cuprinde cam cincizeci de specii de arbuşti cu frunză căzătoare, caracterizate prin numeroşi lăstari şi ramuri secundare drepte şi aplatizate, şi printr-o scoarţă care se desface în foi subţiri. Au frunze verde-gri, opuse, crestate şi aspre la pipăit.

Lapageria

Articole

Îngrijire plante de apartament
Lapageria este o plantă căţărătoare de mari dimensiuni; are frunze verzi şi lucioase care cresc pe tulpini subţiri, sinuoase; este originară din Chile, unde este considerată floare naţională.

Rebutia

Rebuţia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Genul Rebutia cuprinde circa 40 de specii care cresc spontan în Bolivia şi Argentina, unde pot fi întâlnite până la 4000 m altitudine. Este un mic cactus uşor de cultivat şi întâlnit frecvent în numeroase varietăţi.

Vinca

Brebenoc, saschiu

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Erbacee şi arbuşti, speciile Vinca sunt plante veşnic verzi, perene, rustice, răspândite în Europa, Africa de Nord şi Asia Centrală. Au frunze lucioase oval-lanceolate şi flori graţioase şi decorative al-bastru-lila, albe şi în diferite nuanţe de roz.

Wisteria

Glicină

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Glicina este un arbust căţărător cu frunze căzătoare originar din China şi Japonia. Florile, reunite în ciorchini atârnaţi, apar înainte de dezvoltarea completă a frunzelor şi au culori care variază de la alb-crem la albastru-intens şi la purpuriu.