Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru tratamente
Aţi mai putea fi interesaţi şi de: aranjamente sau apartament !

Bolile provocate de paraziţi animali

Articole

Tehnici de cultivare plante
Păduchii sunt mici insecte de culoare neagră, galbenă, roz sau verde care trăiesc în colonii numeroase şi se hrănesc cu seva plantei. Coşenilele sunt foarte răspândite în cazul plantelor de apartament, dar pot infesta şi multe specii suculente.

Boli provocate de animale

partea 2

Articole

Tehnici de cultivare plante
Sunt foarte răspândite pe plantele-arbuşti şi arbori, dar atacă şi multe specii erbacee şi suculente. Ca şi păduchii de plante, înţeapă şi sug seva plantelor, pot transmite viroze şi pot favoriza dezvoltarea mucegaiului şi a ruginei-frunzelor.

Danae

Laur alexandrin

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Acest gen, cuprinzând o singură specie, Danae racemosa, originară din Grecia, din Asia Mică şi din Caucaz, a fost introdusă în Europa în jurul anului 1713. Este un arbust peren cu aspect decorativ, cu lujeri aplatizaţi, de culoare verde, care îndeplinesc rolul de frunze.

Datura

Ciumăfaie

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Datura este originară din America tropicală şi de pe platourile andine, unde creşte ca arbust viguros sau chiar ca adevăraţi copaci cu un frunziş bogat şi flori spectaculoase. Tocmai datorită originii sale tropicale, această plantă are nevoie de o ambianţă caldă, cum ar fi o seră sau o verandă.

Fatsia

Ricin fals

Articole

Îngrijire plante de apartament
Fatsia este un gen care cuprinde numai 2 specii de arbuşti permanent verzi, mari şi impunători, cultivaţi în apartament pentru eleganţa conferită de frunzele verzi, lucioase şi ample, late de 4,5 cm. Este o plantă originară din Japonia şi Taiwan, care se adaptează bine într-o gamă largă de condiţii.

Hydrangea

Hortensie

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Originar din Asia şi din America Centrală şi de Sud, genul cuprinde circa 80 de specii de arbuşti, cunoscuţi sub numele de hortensii.

Hydrangea hortensis

Hortensia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Numele provine din greacă “hydor” însemnând apă şi “angeion” care înseamnă vas. Face parte din familia Saxifragaceae şi este cunoscută şi sub numele de ortanta, ortensa sau calin. Hortensia este originară din Extremul Orient (China şi Japonia), cuprinzând circa 80 de specii de arbuşti răspândite în America, Asia.

Passiflora

Pasiflora

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Passiflora cuprinde circa 400 de specii de plante, cele mai multe căţărătoare, originare din regiunile tropicale şi apreciate pentru deosebitul lor efect decorativ. Florile sunt, în general, axilare, deseori izolate şi câteodată alcătuind o pereche, în culori care variază între alb şi roşu până la tonalităţi purpurii.

Primula

Primulă

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Sunt aproximativ 400 de specii care fac parte din genul Primula, plante din ţările temperate sau calde, multe dintre ele fiind cultivate în scop ornamental. Au flori strălucitoare, deseori aromatizate, şi frunze care în multe cazuri formează o rozetă radicală. Printre ele există specii adaptate cultivării în grădină şi altele care se cultivă în apartament.

Stapelia

Articole

Îngrijire plante de apartament
Stapelia este un gen cuprinzând circa 45 de specii de plante suculente originare din Africa de Sud, fascinante, dar dificil de cultivat. Produc flori foarte frumoase cu lăţimea de până la 30 cm în cazul celor mai stelate.