Sitemap Site Map

Căutare pe site

Rezultate pentru violeta

Iarna

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
S-ar crede că iarna este o perioadă de repaus şi deci de linişte pentru aproape toate plantele, chiar şi pentru acelea care necesită îngrijire în această perioadă; lucrurile nu stau însă tocmai aşa. Chiar dacă “dorm”, plantele sunt vii şi prin urmare expuse riscului vătămărilor din partea diferiţilor factori sezonieri.

Vara

Articole

Calendarul lucrărilor de sezon
Vara este perioada anului în care plantele sunt în plină şi viguroasă dezvoltare, amplificându-se toate funcţiile primare ale ciclului vegetativ, în primul rând cele referitoare la formarea organelor reproducătoare. Într-adevăr, pentru majoritatea plantelor acest anotimp reprezintă perioada de înflorire maximă şi de transformare a florilor în fructe, conţinând seminţele din care se vor naşte noile plante.

Allium

Ceapa decorativă

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul Allium, în afară de cunoscutele varietăţi horticole (ceapă, usturoi, praz etc), cuprinde multe plante ornamentale cu flori foarte frumoase, câteodată uşor parfumate; toate speciile, dacă frunzele şi tulpinile sunt strivite, degajă un miros pătrunzător de usturoi.

Billbergia

Lacrima Îngerului

Articole

Îngrijire plante de apartament
Billbergia sunt plante originare din nordul Mexicului şi din America de Sud, fiind răspândite până în nordul Argentinei, în general, asemănător majorităţii bromeliaceelor, cresc pe arbori, la locul de încrucişare a ramurilor, dar există diverse specii care cresc destul de uşor şi pe sol. Frunzele acestor plante sunt înguste şi alungite, prezentând de-a lungul marginilor spini foarte mici, coloraţi verde închis.

Boli provocate de ciuperci

Articole

Tehnici de cultivare plante
Mucegaiul alb se manifestă la nivelul frunzelor, tulpinilor şi florilor. Când sunt atinse de mucegaiul gri, frunzele, tulpinile sau bobocii florali ai multor plante cultivate devin alburii-prăfuite şi capătă un aspect mucegăit. Ruginile provocate de diverşi agenţi patogeni, se întâlnesc frecvent pe frunzele multor plante ornamentale şi se manifestă prin prezenţa unor “pustule” caracteristice, colorate brun-portocaliu.

Philodendron

Filodendron

Articole

Îngrijire plante de apartament
Philodendron este un gen de plante foarte frumoase care constituie un grup numeros (circa 500 de specii) în care sunt cuprinşi atât copăcei mici, cât şi arbuşti pitici.

Verbena

Urzicuţă, verbină

Articole

Îngrijire plante de balcon şi grădină
Genul cuprinde circa 250 de specii răspândite în special în regiunile temperate şi tropicale ale continentului american. Plante cu aspect de tufă, cu frunze dinţate şi lanceolate, speciile de Verbena produc, la începutul verii, nişte flori parfumate, viu colorate, reunite în inflorescenţe apicale.

Saintpaulia

Violetă de Parma

Articole

Îngrijire plante de apartament
Violetele africane aparţin unui gen care cuprinde o duzină de specii permanent verzi, perene, toate originare din Africa Centrală. Aceste plante se numără printre cele mai interesante specii care pot fi cultivate în apartament, deoarece produc în orice perioadă a anului o abundenţă de flori viu colorate.